Succesvol Lean Basis voor de eerstelijnsgezondheidszorg
04 juli 2017 
in Blog

Succesvol Lean Basis voor de eerstelijnsgezondheidszorg

‘Voeg waarde toe voor de patiënt, haal verspillingen weg en zorg dat processen slank en eenvoudig blijven’.  Deze uitgangspunten van de Lean filosofie passen prima in de eerstelijnsgezondheidszorg.

In juni verzorgden Peter Nijhof (Roset) en Jeannette Looijen (Maruna) twee workshops ‘Lean Basis voor de eerstelijnsgezondheidszorg’ bij Roset in Hengelo. In de eerste workshop op 8 juni leerden de deelnemers hun proces in kaart brengen. Tijdens de tweede workshop afgelopen donderdag 29 juni signaleerden ze de verspillingen en bedachten ze hoe ze het proces konden verbeteren. Concreet aan de slag met hun eigen praktijksituatie dus! Na de zomer starten meer workshops Lean.

“Mijn verwachting was ‘Inzicht verkrijgen in welke processen aangepakt kunnen worden’. Verbazing over het besef dat alle processen verspilling met zich meebrengen en dat dit op relatief simpele manier in kaart gebracht kan worden” C. de Ruiter, locatiemanager CHPA

Roset ontwikkelde in de afgelopen maanden een online training Lean Basis voor de eerstelijnszorg. Voor de regio Twente wordt deze online training gecombineerd met twee praktijkworkshops. In juni is de eerste groep deelnemers van tien personen gestart. Zie onderaan deze pagina een foto impressie.

De volgende Lean Basis praktijkworkshopdagdelen staan gepland voor oktober. De data volgen binnenkort. Eind juli is de Lean Basis voor de eerstelijnsgezondheidszorg ook beschikbaar als online training.

Voor vragen kan u contact opnemen met Peter Nijhof, 074 – 249 8585

Over de schrijver
“Het liefst help ik zorgorganisaties die met ambitie en met overtuiging meer gezondheid, vitaliteit, patiëntwaarde en welzijn willen realiseren. Hieraan bijdragen: Dát is mijn missie.” Wyco is directeur van Roset, ArtsOnline en eveneens werkzaam als adviseur. Hij is praktiserend fysiotherapeut geweest en studeerde bedrijfskunde. In 2015 heeft hij zijn Executive Master of Health Administration (MHA/MSc) TIAS aan de Tilburg ‘University’ afgesloten. Naast het begeleiden van innovatie - en verandertrajecten in zorgketens richt hij zich op kennisontwikkeling en onderzoek naar de effecten van leefstijlinterventies en de interne en externe kennisbranding binnen Roset en ArtsOnline.
Reactie plaatsen