Experimenteren

Er wordt geëxperimenteerd wanneer van tevoren niet bekend is wat de precieze uitkomst gaat zijn. Er zullen dan één of meerdere testen gedaan worden om deze uitkomst te zoeken. Bij een project kan vooraf worden bepaald wat de te behalen resultaten zijn en wordt van theoretische uitkomsten naar werkelijke resultaten gewerkt. Bij innovatie is het belangrijk om te experimenteren om zo tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Om als innovator te experimenteren zijn er 3 manieren:

  1. Nieuwe ervaringen uitproberen – het is belangrijk om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en te blijven ontwikkelen, net zolang totdat het een gewoonte is geworden.
  2. Het uit elkaar halen van producten, processen en ideeën – neem de tijd om producten en processen uit te plooien om daar vervolgens nieuwe diensten van te creëren.
  3. Ideeën testen middels pilots en prototypen – het is belangrijk om meerdere ideeën te testen en deze ideeën meerdere keren te testen, omdat de uitkomst van tevoren niet vaststaat.
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie