Verschil tussen verbeteren en innoveren

Verbeteren gaat over het aanpassen of optimaliseren van een bestaande situatie. Het doel is het verlengen van een bestaand businessmodel. Verbetertrajecten kunnen grote gevolgen hebben voor de manier van werken, dus is het belangrijk dat stakeholders betrokken zijn. Veranderen gaat over het omvormen van hoe het nu werkt en is georganiseerd. Het doel is om los te komen van de bestaande situatie en nieuwe mogelijkheden te benutten. In dit proces wordt vaak ook gewerkt aan een nieuwe strategie, structuur, cultuur en technologie. Vernieuwen gaat over het creëren van een compleet nieuwe situatie. Het doel is een nieuwe realiteit te verwezenlijken die compleet nieuwe kansen biedt. De focus ligt dan op het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en het  creëren van nieuwe businessmodellen.

Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie