Shared value in netwerken

Shared value heeft als uitgangspunt een beleid en bedrijfsvoering die gericht is op het versterken van de competitiviteit en de concurrentiepositie van een bedrijf terwijl tegelijkertijd de economische en sociale voorwaarden van de gemeenschap waarin het bedrijf opereert worden versterkt. Shared value richt zich op waardevermeerdering voor onderneming én gemeenschap.

Er zijn drie manieren waarop bedrijven zowel economische als maatschappelijke waarde kunnen creëren:
  1. Afstemmen op de behoefte van de consument: de maatschappij heeft enorme behoeftes, maar veel bedrijven zijn de belangrijkste vragen uit het oog verloren. Het is belangrijk om te vragen: zijn mijn producten goed voor onze consumenten en bevredigen ze werkelijke behoeftes?
  2. Ketendenken: de waardeketen van een bedrijf heeft grote invloed op verschillende maatschappelijke problemen zoals de schaarste van grondstoffen, waterverbruik, gezondheid en veiligheid en werkomstandigheden. Door de hele productieketen tegen het licht te houden kunnen bedrijven bezuinigen en hun concurrentiepositie versterken terwijl ze ook een positieve invloed hebben op de maatschappij. 
  3. Stimuleren van ontwikkeling van lokale gemeenschappen: het succes van elk bedrijf is afhankelijk van ondersteunende bedrijven en de omringende infrastructuur. Ondernemingen moeten zorg dragen voor deze ondersteunende structuren in de gemeenschap waar ze actief zijn.
Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie