Wat is een organisatienetwerk?

Organisatienetwerken verbinden en delen informatie, middelen, activiteiten en competenties van soevereine en unieke organisaties om samen een uitkomst te bewerkstelligen die geen van de organisaties afzonderlijk tot stand kan brengen. Organisatienetwerken zijn een juiste strategische keuze als er sprake is van:
  1. Nood aan competenties die verspreid zijn over verschillende soevereine organisaties
  2. Complexe problemen of vereisten: er komen veel dingen bij kijken, die dingen zijn onderling afhankelijk en aan verandering onderhevig
  3. Nood aan maatwerk
Organisatienetwerken zijn meer dan alleen een netwerk van organisaties, er vind wel degelijk aansturing plaats. Eén organisatie kan leidend zijn of er is sprake van een centrale unit die de structuur van het organisatienetwerk verbindt. In dit organisatiemodel staat het creëren van waarde voor alle stakeholders, inclusief de maatschappij, voorop. Een organisatienetwerk kan tegelijkertijd aan de behoefte van de nieuwe maatschappij voldoen als ook de medewerker in staat te stellen het maximale uit zichzelf te halen. Organisaties die zich moeiteloos in organisatienetwerken bewegen of organisatienetwerken initiëren zijn bedrijven die de unieke en vernieuwende oplossingen aandragen en een nieuwe generatie van mensen weten te boeien. 
Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie