Procesoptimalisatie

Onder procesoptimalisatie wordt alles verstaan wat nodig is om processen efficiënter voor de organisatie te laten werken. Procesoptimalisaties zijn voor bedrijven de manier om te kijken naar de kosten van de organisatie. Een optimaal proces is zo ingericht dat met minimale kosten een maximale doelstelling wordt behaalt. In het optimale geval is deze doelstelling gericht op het leveren van klantwaarde. Een aantal methodieken die ondersteunen bij procesoptimalisatie definiëren een optimaal proces op verschillende manieren:
 
  1.  LEAN: een proces dat dusdanig is ingericht dat de acht vormen van verspilling continu worden voorkomen
  2. SixSigma: een proces dat dusdanig is ingericht dat er een minimale foutmarge bestaat. Het proces is erop gericht om alle procesactiviteiten in één keer goed uit te voeren
Processen worden continu beïnvloed door andere factoren die binnen en buiten het bedrijf spelen. Er zijn in totaal zes succesfactoren voor procesoptimalisering te onderscheiden:
  1. Mensen
  2. Organisatie 
  3. Systemen
  4. Communicatie
  5. Procesmodel
  6. Prestatie 
Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie