Integrated practice unit

In een integrated practice unit wordt de zorg georganiseerd rondom een groep patiënten die overeenkomstige zorgbehoeften hebben. In een Integrated practice unit zit het complete scala aan medische expertise, (technische) vaardigheden en faciliteiten die nodig zijn voor een aandoening. In een IPU verzorgd een multidisciplinair team van artsen en andere zorgverleners alle zorg die nodig is bij de aandoening van een patiënt. Zij dragen gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het leveren van gepaste zorg rondom de aandoening, hierbij ook de eventuele comorbiditeit en complicatie, en moeten de patiënt en zijn familie betrekken bij het eigen zorgproces. In een integrated practice unit hebben alle medewerkers een gezamenlijk doel: het zo efficiënt mogelijk maximaliseren van de patiëntuitkomsten.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie