Meetmethodes

Om met Value-Based healthcare een blijvende impact te creëren in de zorg moet worden gegaan van kwaliteit naar kwantiteit. Het is niet langer van volume naar waarde, maar precies omgekeerd volgens Elizabeth Teisberg. Om dit te creëren moet er worden gekeken naar de verbetering van uitkomsten voor individuele patiënten. Waarde creëer je maar voor één persoon tegelijk. Om de waarde te meten moeten de gezondheidsuitkomsten voor de patiënt worden gedeeld door de kosten die gemaakt worden om tot deze uitkomsten te komen. 

waardegedreven zorg

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie