Draagvlak en daadkracht

Samenwerken is belangrijk om dingen voor elkaar te krijgen. Dit vraagt om daadkracht, besluiten nemen en knopen doorhakken. Een structureel gebrek aan daadkracht zal leiden tot het ontstaan van een schijnsamenwerking. Omdat je in een samenwerking nooit alleen zit, maar een organisatie of achterban vertegenwoordigt, is het belangrijk om draagvlak te hebben voor besluiten die worden genomen. Iemand wordt minder betrouwbaar gevonden als er wordt teruggekomen op voorgenomen besluiten, daarom is het belangrijk om de tijd te nemen en draagvlak te creëren voordat er een beslissing wordt gemaakt. Het is balanceren tussen daadkracht en draagvlak om een organisatie goed te laten werken.
Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie