Facilitator

Onder faciliteren wordt het procesmatig begeleiden van een groep of team tijdens een meeting bedoelt. Dit zorgt ervoor dat het team:
  • de vraag van de opdrachtgever beantwoordt
  • een oplossing bedenkt voor het probleem van de opdrachtgever
  • een idee vormt dat invulling geeft aan de droom van de opdrachtgever
Een facilitator is de persoon die een denkproces voor een groep ontwerpt en die de groep daarin procesmatig begeleidt. Hierbij is het essentieel dat hij of zij content en deelnemer neutraal is. Een facilitator wordt vaak ingeschakeld zodat een team of teamleider niet zelf met de leiding van het teamproces bezig hoeft te zijn. Een facilitator ontzorgt teams zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn. Daarnaast zorgt de facilitator ervoor dat iedereen en alle verschillende meningen gehoord worden. De facilitator bewaakt de agenda, faciliteert discussies en zorgt dat het team op de juiste koers blijft en doelstellingen behaald worden.
Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie