Blockchain

Onder blockchain wordt een nieuw soort database verstaan, waarin transacties kunnen worden opgeslagen. Deze transacties worden blokjes informatie die digitaal ondertekend zijn door beide partijen en die zonder tussenkomst van een derde partij direct worden opgeslagen in de database. Alle informatie kan versleuteld worden opgeslagen in een blockchain, waarbij gebruik wordt gemaakt van cryptografie. Bij blockchain is er niet één eigenaar of toezichthouder, zoals bij normale transacties het geval is, maar ligt het toezicht bij de gebruiker zelf. Een voordeel van blockchain is dat papieren contracten en documentatie op een veilige en slimme manier kunnen worden vervangen door elektronische documenten, wat de processen veel efficiënter maakt.


Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie