Businessmodellen

Een businessmodel beschrijft kort en krachtig op welke manier een organisatie waarde creëert, levert en behoudt. Er wordt beschreven op welke manier een bedrijf zijn activiteiten heeft georganiseerd en klanten van dienst is. Een manier om een businessmodel te beschrijven is het gebruik van het Business Model Canvas, waarbij een businessmodel wordt ontworpen op basis van 9 bouwstenen. Deze bouwstenen zijn: Klantsegmenten, waardepropositie, kanalen, klantrelaties, inkomstenstromen, key resources, kernactiviteiten, key partners en kostenstructuur. Door globalisering en disruptieve nieuwkomers in de markt komen bedrijven onder druk te staan. Er is hierdoor sprake van meer innovatie bij bedrijven en hierdoor ontstaan er ook weer nieuwe businessmodellen.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie