Fricties en aanpassingen

Bestaande structuren kunnen leiden tot fricties, wat de kans op succes voor een platform, wat gebaseerd is op nieuwe inzichten en technologische toepassingen, kan vergroten. Juist als er sprake is van frictie, ontstaan er start-ups die deze frictie kunnen wegnemen en daardoor aantrekkelijk zijn voor klanten.

Wanneer een product wordt ontwikkeld ligt de focus vaak op een zo snel en soepel mogelijke ervaring behalen. Hierbij kan weerstand ervoor zorgen dat gebruikers een waardevoller resultaat behalen. Het is belangrijk om niet zomaar een frictie toe te voegen, dit kan ook averechts werken. Frictie kan van toegevoegde waarde zijn wanneer de juiste punten en balans worden gevonden. Het is een wisselwerking tussen moeite en beloning en het in de juiste modus brengen van de gebruiker.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie