Netwerkeffect

Er is sprake van neen netwerkeffect als een product meer waard wordt als er meer gebruikers zijn. Bij netwerkeffecten is het inschatten van de vraag en het verbinden met de juiste partners van het aanbod enerzijds en de vraag anderzijds cruciaal. Aanbieders en vragers willen gekwalificeerde contacten en directe communicatie. Het netwerkeffect is een economisch effect waarbij extra gebruikers waarde toevoegen aan het netwerk van een product of dienst. Dit moedigt nieuwe gebruikers aan om ook deel te nemen aan het netwerk, waardoor de waarde verder stijgt.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie