Structuur van platformen

De meeste platformen bestaan uit een generieke structuur die bestaat uit een presentatielaag (wat je ziet), een platformlaag (waarin de platformactiviteiten worden uitgevoerd), een informatielaag (waarin informatie wordt verstrekt en koppelingen worden gemaakt met de aanbieders) en een proceslaag die ervoor zorgt dat alle activiteiten worden uitgevoerd. Daarna worden alle activiteiten geïntegreerd geanalyseerd via een datawarehouse. Deze analyses zorgen ervoor dat relevante processen (bestelling, communicatie, tracking en tracing en levering) worden geactiveerd. Het gedrag van bezoekers online kan worden gekoppeld aan geanalyseerde profieldata. De opzet van een platform is dan ook dat de bezoeker leidend is voor de interactie met de database. Op basis van navigatie, historisch gedrag, profielgegevens en specifieke vragen worden producten of diensten gepresenteerd die waarschijnlijk aan de wensen van de bezoeker voldoen.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie