Experience groups

Het is lastig om voor alle subgroepen van mensen op dezelfde manier de waarde van zorg te meten. Deze uitkomstmaten zijn verschillend voor iedere subgroep. Voor subgroepen van patiënten met chronische aandoeningen zijn de kwaliteit van leven en ziekte specifieke zorguitkomsten naast procesmetingen ook geschikt om de toegevoegde waarde van de zorg vast te stellen. Om informatie te krijgen over deze specifieke uitkomsten, kan gebruik worden gemaakt van experience groups. In deze experience groups gaat het om de volgende drie vragen:

  1. Capability – wat kan ik nog?
  2. Comfort – waar heb ik last van?
  3. Calm – hoe geef ik mijn leven vorm?
Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie