Patient outcomes/patiënt-gerapporteerde uitkomsten

Patient outcomes of patiënt-gerelateerde uitkomsten geven de waardering van een patiënt over zijn eigen gezondheid weer. De vragenlijsten die worden gebruikt om deze uitkomsten te genereren worden PROMs genoemd, Patient Reported Outcome Measures. PROMs gaan over hoe patiënten hun eigen functioneren beoordelen, over het lichamelijk functioneren en de kwaliteit van leven. PROMs worden gebruikt als belangrijke indicator om de kwaliteit van zorg te meten en te verbeteren. Daarnaast worden patiëntervaringen ook vaak gemeten met de PREMs, Patient Reported Experience Measures. Het gaat hierbij vaak om toegankelijkheid van zorg en informatievoorzieningen.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie