Patiëntgroepen

Persoonsgerichte zorg impliceert dat alleen zorg op individuele maat waardevol is. VBHC hanteert deze uitgangspunten niet. Uiteraard is de patiënt het startpunt. De kern is de verbetering van uitkomsten voor individuele patiënten. Want waarde creëer je voor één persoon tegelijk.

Echter, dit betekent niet dat alle zorg individueel moet worden georganiseerd. Meer waarde creëren betekent uiteindelijk goede uitkomsten voor zoveel mogelijk individuele patiënten tezamen. Behandelaars richten zich in dit geval op patiëntgroepen met vergelijkbare medische condities, of te wel vergelijkbare objectieve zorgbehoeften. Via ‘integrated practice units’ kan er dan meer waarde worden gecreëerd voor een groot aantal individuen.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie