Patiëntwaarde

VBHC gaat over het creëren van meer patiëntwaarde. Maar waarde wordt maar al te vaak gedefinieerd als waarde voor geld, dus kostenreductie. Maar VBHC gaat daar niet over. Uiteraard speelt prijs een rol, maar in dit model gaat het dan om geld afgezet tegen uitkomsten. Ook al realiseren zorgprofessionals en zorgorganisatie enorme kostenreducties, als de uitkomsten hetzelfde blijven, dan is de waarde van een behandeling of een operatie voor de desbetreffende patiënt nul. De kern is wat je daadwerkelijk doet om uitkomsten voor patiënten te verbeteren.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie