Value to volume

Een van de uitdagingen in de zorg is het verminderen van de kostengroei, waarbij de kwaliteit moet verbeteren of op z’n minst gelijk moet blijven. Op dit moment wordt er betaald per verrichting of DBC in plaats van dat er wordt betaald op de toegevoegde waarde van een behandeling of uitkomst. Het principe wat aansluit bij de waardegedreven zorg en om de prikkel om meer productie te draaien kan verminderen kan uitkomstbekostiging worden gebruikt. Hierbij is de drijfveer van de bekostiging de geleverde kwaliteit in plaats van het volume. Er zitten hier wel nadelen aan. Het kan leiden tot het alleen behandelen van patiënten die een grote kans hebben op gezondheidswinst of om de kwaliteitsregistraties niet naar waarheid in te vullen om de uitkomsten te verbeteren.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie