Agile

Agile staat voor wendbaar, lenig en flexibel. Agile zorgt ervoor dat organisaties snel en effectief kunnen inspelen op veranderingen in de buitenwereld. Klanttevredenheid staat daarbij voorop,met oog voor het welzijn van de medewerkers en gezonde bedrijfsresultaten. Er zijn vier belangrijke kenmerken die een agile organisatie heeft: 
  1. Flexibele strategie – agile organisaties weten waarom ze bestaan. Het is niet mogelijk om op de lange termijn te voorspellen hoe het bedrijf daar komt, vandaar dat agile een flexibele strategie gebruikt. Deze strategie wordt opgesteld met alle onderdelen van de organisatie en een minimum aan plannen op papier. 
  2. Multidisciplinaire teams – agile organisaties bestaan uit teams en niet uit afdelingen. Deze teams zijn multidisciplinair, kunnen snel en zelfstandig handelen en experimenteren. 
  3. Korte cycli – elk team zorgt ervoor dat ze binnen een cyclus van één tot drie weken iets waardevols bereiken voor de klant en daarvan leren. Hierdoor kunnen ze snel bijsturen en aanpassingen doorvoeren. 
  4. Visueel werken – bij agile is het belangrijk dat het team in één oogopslag kan zien wat de voortgang is. Alleen als alle informatie wordt gedeeld en zichtbaar is kan het team het beste resultaat behalen. 

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie