Huisartsen informatie systeem (HIS)

Het huisartsen informatie systeem (HIS) vormt de kern van de ICT in de huisartsenpraktijk. Het HIS wordt gebruikt om het patiëntendossier bij te houden, afspraken in te plannen en medicatie voor te schrijven. Daarnaast worden ook de declaraties naar verzekeraars vanuit het HIS verzorgd.

Een HIS heeft invloed op de kwaliteit van dossiervorming en zorgverlening  en het draagt bij aan een efficiënte organisatie van de zorg, goede service en bereikbaarheid en aan een goede financiële afwikkeling en praktijkvoering. Daarbij is een goede beveiliging van patiëntgegevens essentieel. Er zijn in totaal 9 verschillende HIS’sen in Nederland: HuisartsCGM Huisarts, CitoLive, Medicom, MicroHIS X, OmniHis Scipio, Promedico ASP, Promedico VDF, TetraHIS en WebHIS Zorgdossier.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie