E-consult

Het e-consult is een vorm van e-health die opkomt in de huisartsenpraktijk. Onder het e-consult wordt een digitaal contact dat wordt geïnitieerd door de patiënt en gaat over een zorginhoudelijke vraag verstaan. Dit kan zowel plaatsvinden via de website (met behulp van een chatfunctie), via een e-mail en via beeldbellen. Het e-consult werkt ter vervanging van een regulier consult en de vertrouwelijkheid is gegarandeerd door middel van een versleutelde verbinding. Het e-consult is een laagdrempelige manier om contact op te nemen met een huisarts en patiënten hebben de tijd om na te denken over vragen. 
 
Situaties om geen e-consult te gebruiken:
  1. Als er nog geen diagnose is
  2. Als de arts en patiënt elkaar niet kennen
  3. Als lichaamstaal belangrijk is
De onderwerpen die geschikt zijn voor een e-consult:
  1. Leefstijladviezen en -vragen
  2. Vragen over medicatie
  3. Vragen over uitslagen van onderzoeken
  4. Controle en follow-up bij chronische aandoeningen
  5. Vragen over eerdere consulten. 
Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie