Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Een persoonlijke gezondheidsomgeving of een persoonlijk gezondheidsdossier is een website of app, waarmee een patiënt toegang heeft tot zijn eigen gezondheidsgegevens. Dit zijn gegevens die zijn opgeslagen door bijvoorbeeld de huisarts of medisch specialist. De patiënt kan deze gegevens in de persoonlijke gezondheidsomgeving zelf gebruiken en er ook eigen gegevens in vastleggen. Een persoonlijke gezondheidsomgeving is breder dan een patiëntenportaal, die alleen gekoppeld is aan een specifiek zorgverlenerssysteem. Via een PGO heeft een patiënt inzage in gegevens uit meerdere zorgverlenerssystemen tegelijkertijd.

De functionaliteiten uit een PGO bestaan uit:
  1. Je eigen medische gegevens van verschillende zorgverleners verzamelen en beheren
  2. Je eigen gegevens delen met andere zorgverleners
  3. Eigen gezondheidsgegevens toevoegen
  4. Gegevens uit apps en wearables toevoegen
  5. Een koppeling maken tussen al deze gegevens om actief te werken aan de eigen gezondheid
Patiënten hebben vanaf 2020 wettelijk het recht op elektronische inzage en een afschrift van de eigen medische gegevens. Verder kunnen patiënten aangeven welke gegevens wel of niet door welke zorgverleners waarmee er een behandelrelatie is, mogen worden ingezien.
Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie