OPEN

OPEN is het versnellingsprogramma van InEen, LHV en NHG om huisartsen te helpen bij het veilig online delen van medische gegevens met hun patiënten. OPEN werkt samen met regionale coalities om huisartsen te helpen bij de online inzage van medische gegevens voor hun patiënten. Een regionale coalitie bestaat uit minimaal twee (huisartsen)organisaties: zorggroep, koepel van gezondheidscentra, huisartsen-coöperatie of LHV-huisartsenkring. OPEN ondersteunt de regionale coalitie bij het aanvragen van de subsidie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), ontwikkelt scholingsmogelijkheden voor huisartsen en levert informatiemateriaal voor patiënten.

Het programma OPEN werkt volgens een aantal principes:
  1. Praktijkgericht. OPEN legt niet één landelijke aanpak op maar sluit zo nauw mogelijk aan bij de behoefte in de dagelijkse praktijk.
  2. Regie voor gebruik ligt bij de patiënt. Zorgverleners bieden de gegevens alleen aan. De beslissing om wel of geen gebruik te maken van de digitale informatie-uitwisseling ligt bij de patiënt. De patiënt kan ook aangeven op welke manier deze informatie-uitwisseling gaat (via PGO of patiëntenportaal).
  3. Regionale aanpak. Regionale coalities en aangesloten praktijken behouden de flexibiliteit om in te spelen op regionale behoeftes en wensen. OPEN levert handvatten en materiaal maar het is aan de regionale coalities hoe dit wordt ingezet. 
Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie