Keten informatie systeem (KIS)

Het Keten Informatie Systeem (KIS) is een multidisciplinair informatiesysteem voor integrale zorg. Het systeem ondersteunt de behandeling van patiënten met chronische aandoeningen. De huisarts of praktijkondersteuner maakt een individueel behandelplan met de patiënt. Dit plan is het uitgangspunt van het KIS. In het plan staan persoonlijke doelen waarop behandeling en begeleiding worden afgestemd. Patiënten kunnen in de toekomst zelf ook toegang krijgen tot het behandelplan. Alle disciplines die zijn betrokken bij de behandeling (huisarts, praktijkondersteuner, medisch specialist, verpleegkundige, kaderarts, fysiotherapeut en diëtist) krijgen op hun rol gebaseerde toegang tot het individueel behandelplan van de patiënt. De huisarts voert de regie over de keten. De praktijkondersteuner verzorgt de geprotocolleerde consulten en doet hiervan verslaglegging in het KIS. Ook de verslaglegging van de consulten door andere, bij het behandelplan betrokken zorgverleners vindt plaats in dit systeem. Onderzoekuitslagen en medicatie maken ook deel uit van het persoonlijke dossier van de patiënt. Het KIS biedt hiermee een multidisciplinair dossier, waarmee betrokken zorgverleners de patiënt, maar ook elkaar advies 'op maat van de patiënt' kunnen bieden. Het KIS geeft niet alleen inzage in het dossier, maar ondersteunt zorgverleners met rapportages en beslissingsondersteunende adviezen. Indicatoren en procesgegevens zijn op elk gewenst moment opvraagbaar, waardoor er actief kan worden gestuurd op kwaliteitsverbetering in de praktijk én in de keten. Het KIS is ingericht volgens de laatste standaarden van de NHG. De kwaliteit van de zorg wordt uitgedrukt in de prestatie-indicatoren van koepelorganisatie InEen.
Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie