Digitale communicatie voor samenwerking

Voor digitale communicatie is het van belang dat er synchrone samenwerking is, dat mensen op hetzelfde moment met elkaar in contact komen en samenwerken. Dit kan zowel fysiek (in eenzelfde ruimte) als digitaal (via beeldbellen, telefoon). Daarnaast is ook asynchrone samenwerking mogelijk, waarbij er geen onmiddellijke respons is (bijvoorbeeld mail), maar wat wel de samenwerking kan bevorderen, zoals het asynchroon in een document werken. Asynchrone communicatie en samenwerking kunnen veel praktischer zijn, omdat mensen zelf kunnen bepalen op welk moment zij informatie tot zich nemen, wanneer ze reageren en hun bijdrage leveren. Dit zal tot een betere bijdrage leveren omdat ze minder ad hoc en onder tijdsdruk hoeven te presteren. Wanneer er toch synchroon overleg nodig is, moet ervoor worden gezorgd dat dit minder frequent is en efficiënter wordt vormgegeven. 


Roset Twente


Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie