Arnold Mindell

Arnold Mindell is een Amerikaanse psychotherapeut die de term Deep Democracy als eerste gebruikte. Met Deep Democracy doelde hij op het besef dat positieve en duurzame veranderingen alleen ontstaan wanneer we naast de feiten en cijfers ook onze diepste emoties meenemen in onze overwegingen. Democratisch omdat het benadrukt dat elke invalshoek ertoe doet en dat een meerderheidsstem en minderheidsstem zorgen voor een hogere kwaliteit van besluiten. Het ‘deep’ gaat in op het feit dat deze methode verder gaat dan de vele traditionele facilitatie methodieken. De Mindell methode wordt vooral gebruikt door hulpverleners en psychologen op een therapeutische manier. In de Mindell werkwijze van Deep Democracy worden er door facilitators verschillende posities ingenomen en niet alleen een neutrale positie.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie