Energievelden

Rollen trekken elkaar aan, stoten elkaar af en vormen unieke patronen. Een cluster van rollen wordt ook wel een energieveld genoemd. Elke groep bestaat uit energievelden die je kunt voelen. Deze kunnen opgewekt en bruisend zijn, intens verdrietig, verhit en gespannen, enzovoort. Het bestaan van energievelden in groepen en het effect hiervan op je eigen bewustzijn en het bewustzijn van de groep vormen een belangrijk gegeven. Wanneer je nietsvermoedend een groep in stapt met een bepaald energieveld, wordt je in de energie van het veld gezogen en raak je besmet door de dominante clusters van rollen in de groep. Dit kan dan ook weer een effect hebben op je eigen rol en energie binnen de groep. Leiders kunnen bruisende of doelgerichte energievelden creëren door tijd en energie te besteden aan het verwoorden en tot leven brengen van ‘de magneet’ die mensen in beweging zet, met een aansprekende visie, het waarom, de stip op de horizon en zingeving.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie