Fractale patronen

Fractale patronen zijn een oneindig patroon dat zich steeds weer herhaalt. De omgeving kan een onderdeel van het fractale patroon zijn. Wanneer er concurrentie is tussen directieleden van verschillende afdelingen, zal dit patroon van concurrentie zich ook gaan afspelen onder de medewerkers van deze afdelingen. Het herkennen en duiden van fractale patronen kan helpen om op grote schaal sneller een verandering van gedrag te bewerkstelligen of de dialoog te versnellen. Wanneer er een klein fractaal patroon wordt herkent en opgepakt, kun je dit weer heel maken en wanneer je dit uitvergroot, wordt het direct ook opgeschaald.

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie