DigiD

DigiD (digitale identiteit) is een systeem waarmee de Nederlandse overheden op internet de identiteit van mensen kunnen verifiëren en mensen kunnen hiermee veilig inloggen. Naast de overheden zijn er ook andere organisaties die een overheidstaak uitvoeren en dus gebruik maken van DigiD. In de zorg zijn het vooral de ziekenhuizen, apotheken en de GGD die patiënten vragen om in te loggen met hun DigiD om hun gegevens in te zien en zaken te regelen.

Meer informatie op de officiele site van DIGID

DigiD aanvragen

figuur 1: Logo van DigiD

Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie