Kunstmatige Intelligentie (AI)

Kunstmatige intelligentie (KI), of artificiële intelligentie (AI) is de intelligentie waarmee machines, software en apparaten zelfstandig problemen oplossen. Zij imiteren hierbij het denkvermogen van een mens door te reageren op data of impulsen uit hun omgeving en op basis daarvan zelfstandig beslissingen te nemen. De apparaten zijn zich niet bewust van de taken die ze uitvoeren. Ze volgen algoritmes en herkennen patronen. Door te leren van hun eigen fouten leveren ze een beter resultaat, dit wordt ook wel machine learning genoemd. Daarnaast zijn er ook robots die sociale signalen, zoals gezichtsuitdrukkingen en intonaties kunnen lezen. Een dergelijke robot wordt ook wel een cyborg genoemd.  Kunstmatige intelligentie kan grote voordelen hebben. De herkenning van spraak, beeld en patronen, de zelfsturende systemen, vertaalmachines, lopende robots en vraag-antwoordsystemen kunnen ons helpen op het gebied van gemak, gebruikerservaring en efficiëntie. In de gezondheidszorg wordt een intelligente computer gebruikt om nauwkeuriger kleine veranderingen en afwijkingen waar te nemen en te herkennen dan een arts zou kunnen. AI heeft eerder betrekking op het proces van en het vermogen tot uiterst doelgericht denken en analyseren van data, dan dat het om een bepaalde indeling of functie gaat. AI is niet bedoelt om mensen te vervangen, maar juist om de capaciteiten en bijdragen die mensen leveren sterk te verbeteren.
Reactie plaatsen
Roset Twente Zorg ICT DigiGrip

Gratis e-book
Grip op regionale ICT-huisartsenzorg

Dit complete e-book biedt vele praktische handvaten en inzichten, gebaseerd op  jarenlange ervaring uit onze adviespraktijk en onze kennis van de gangbare standaarden en methodieken.


Over Roset

Roset is een strategisch adviesbureau voor de eerstelijnszorg, de VVT en hun ketenpartners. Dat doen we als consultant, procesregisseur, facilitator, of als projectadviseur met verstand van de zorgsector. Wij hebben een drive om gelijkgestemde en ondernemende zorginnovators, die werken voor - of samenwerken met - de georganiseerde eerstelijn en VVT - te verbinden binnen onze eigen Roset academie